Inhoud cursus

Groepscursus:

De cursus wordt gegeven in een ontspannen, huiselijke sfeer in kleine groepjes van minimaal drie en maximaal vijf ouders/verzorgers met hun kindje. De cursus bestaat uit vier ochtenden van ongeveer twee uur. Naast het aanleren van de massage worden er verschillende thema’s behandeld zoals o.a.:

-Dragen en tillen van je baby

-Belang van vertragen en in rust en aandacht met je baby bezig te zijn.

-Wat te doen bij darmkrampjes

-Huil- en slaapgedrag van je baby

-Hoe ervaar je het ouderschap

-Sensomotorische ontwikkeling

-Lichaamstaal

-Je baby in de tummytub

Verder geef ik tips over het voorkomen of verminderen van voorkeurshouding, en leer ik je een manier om je baby aan- en uit te kleden die minder  “onrust” oplevert bij de baby. Daarnaast is er ieder bijeenkomst ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Individuele cursus babymassage:

Bij een individuele cursus kan er rekening gehouden worden met het ritme van je baby omdat we in gezamenlijk overleg een dag en tijd af kunnen spreken.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een individuele cursus. Misschien geef je zelf de voorkeur aan een één op één situatie in plaats van een groep. Wil je liever je baby masseren op een tijd dat het jou beter uitkomt? Of omdat je liever in je eigen omgeving bent? Of samen met je partner?

Ook kan het prettiger voelen om bijvoorbeeld bij een huilbaby in je eigen vertrouwde omgeving te blijven.

Een individuele cursus is altijd afgestemd op jou en je kindje.

De cursus bestaat uit twee of drie lessen van ongeveer anderhalf uur.